Skoči na vsebino

Navdihujoča zgodbica

  • od

Nadaljujemo s polno paro tudi v dani situaciji, seveda upoštevajoč vsa navodila in predpise. Že pred samo krizo je v naši rezidenci v Ljubljani deloval kulinarični klub //pri-meni.com Pri Meni, ki je pravzaprav platforma, preko katere predstavljamo izdelke in pridelke naše Domačije, je prostor, kjer smo organizirali množico didaktičnih degustacij in se preko tega prostora tudi povezovali z drugimi chefi, pridelovalci, ponudniki, vse skupaj seveda začinili z glasbo, razstavami in ostalimi umetniškimi mediji. Skratka postavljen je gastronomsko turistični projekt, ki je trenutni situaciji edini vzdržni in trajnostni model ponudbe v gastronomiji. 
Zasuk situacije je bil, jasno, hiter in tudi mi smo se morali prilagoditi. Kot zgleden primer navdihujoče zgodbice to opisuje tudi spletni portal Slovenske turistične organizacije //www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/delimo-navdihujoce-zgodbe?fbclid=IwAR1CZDvZevHASt-Xcq-0-_7RkwmRUylCwbz1NRbUqbrmGJtS3cqNYlmV7Q0 A nadgrajujemo naše zgodbice dan na dan.

Prostor v Ljubljani, ki smo ga imeli za butična druženja, je tako postal varna, brezstična točka, kjer naše stare in nove stranke prevzemajo pakete z izdelki in pridelki naše domačije, situacija pa je še toliko bolj praktična, saj je višina okna na ulico ravno pravšnja, da smo se ob vseh ukrepih vsi počutili varno. 
Zaradi vsem znane situacije, je Pri Meni kulinarični klub v tem obdobju brezstična posredovalnica izdelkov naše Domačija Butul. Projekt, ki smo ga iz užitka in zabave zaštartali 2 leti nazaj, pod imenom ‘Underground bakery’, je po sili potreb ponovno oživel, Trudimo se, da vam iz istrskih delov prinesemo tisto, kar nas v teh lockdown časih potolaži ali celo pomaga, da jih prebrodimo. //www.facebook.com/kmetijabutul/posts/124612962518360

Ne bomo lagali. Biti v naravi in delati z njo je postal privilegij, kot že dolgo ne. //www.facebook.com/crt.butul/posts/10159555962008294 S spoštovanjem do slednje bi gotovo bili v tem trenutku bolj pripravljeni na dano situacijo, a človeštvo je zapeljalo v eno delno do pretežno oblačno zgodbo. “Verjamem, da smo sposobni prebrodit en kurčev virus, zato me ne skrbi. Verjamem tudi, da smo vsi skupaj razumeli, kako zelo ranljivi smo, če se ne znamo v ključnih trenutkih povezovat in podpirat. Tokrat si ponovno dokazujemo, da smo z drugimi močni, med nami pa močnejši. Kmetija tako postaja jedro gastronomije, kar smo mi ves čas zagovarjali,” zagovarja Črt, ki bo 30 aprila tudi gost na temo “Kaj smo se Slovenci naučili v corona karanteni ” – spletni platformi, oziroma webinarju //www.facebook.com/events/1589550427881153/  

Podoben model smo v zadnjih 14 dneh zagnali tudi v Berlinu, postavljamo ga tudi v Singapurju, Švici in na Češkem, sodelujemo tudi v Avstriji, skratka tam, kjer smo prisotni z našimi produkti in svetovanji. Italija, kjer imamo prav tako povezane projekte, trenutno žal miruje, a smo z našimi partnerjih v rednih stikih.