Skoči na vsebino

Pravilnik o zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani www.butul-shop.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.butul-shop.net ter se z njimi strinja.

PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trženje na www.butul-shop.net izvaja družba Domačija Butul d.o.o. , Manžan 10 d, 6000 Koper. Družba je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Kopru pod vl. št. vpisa 1/06350/00, Matična št. 1760190.

Družba je zavezanka za plačilo DDV ( ID za DDV : SI 32046880 ).

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga, dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave), vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji za nas opravlja predvidoma podjetje »DPD d.o.o. ». Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru nenamernega poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vašo kupnino.

V primeru naročil do 15. ure bo pošiljka predvidoma odposlana naslednji delovni dan. Poštnino zaračunavamo po ceniku »DPD d.o.o. ».

Pošiljke so vročene predvidoma med 8.00 in 16.00, oziroma kot se dogovorite s kurirsko službo »DPD d.o.o. »

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, se plača le dejanski znesek, katerega ste dobili ob potrditvi naročila s strani spletne trgovine www.butul-shop.net

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, se dogovorite o predaji pošiljke.

Cenik poštnine se obračunava po teži pošiljke:

Slovenia do 15 kg

6kg–15kg

€9,00

Slovenia do 25 kg

15kg–25kg

€10,00

Slovenia do 31.5 kg

25kg–31.5kg

€11,00

Slovenia do 5 kg

2kg–5kg

€8,00

Standard

0.05kg–0.1kg

€3,00

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – »DPD d.o.o. ». Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu, z enakimi artikli oziroma artikli enake vrednosti, če naročeni in poškodovani niso več na zalogi. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika, poškodovano blago je potrebno fotografirati in poslati kot dokaz.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je »DPD d.o.o. », vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@butul.net), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), v enakem stanju kot je bilo prejeto, če niso navedeni drugi razlogi.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov Domačija Butul d.o.o, Manžan 10/d, 6000 Koper.

CENE

Cene so v evrih z DDV. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vsebuje stroškov pošiljanja.

Cena izpisana ob koncu naročila in na fakturi je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila;

plačilo po predračunu: namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun po pošti na naveden naslov v naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.

plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate kurirski službi le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila. S kurirsko službo »DPD d.o.o. » imamo sklenjeno pogodbo, tako da strošek pologa gotovine krije podjetje Domačija Butul d.o.o..

plačilo s kreditno kartico preko interneta; naročene proizvode in pridelke lahko kupec varno plača tudi s kreditno kartico. Ponudnik sprejema; Visa, Mastercard, Amex.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi Stripe. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.

9.VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca.

Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.