Skoči na vsebino

Suha Zelenjavna Juha 50 g

7,37  z vključenim ddv

30 na zalogi

Suha Zelenjavna Juha 50 g

7,37  z vključenim ddv

Na naši kmetiji se skozi celo leto trudimo, da “pridelamo” čim manj odpadkov, saj vemo, kako je dolga pot od semena do pridelka. Skrbno nabiramo zelenjave, divja zelišča in sproti porabimo ali  shranjujemo, nekaj v kozarčke, nekaj posušimo v naših sušilcih na nizki temperaturi (pod 40°stopinj C) . V mešanico je dodanega malo origana, ki okus pripravljene juhe zelo obogati. 

Tokrat smo pripravili osnovo za zelenjavno juho v barvah. Prah buče Lunga di Napoli, listnega in brstičnega ohrovta, prah olupkov pelatov, prah divjega pora. Vse te zelenjave imajo zelo nizek glikemični indeks, po zaužitju bomo še vedno polni energije in ne na hitro utrujeni. Priprava je enostavna , saj potrebujemo le toplo vodo, sol in poper rter ostale začimbe po želji. Danes smo na hitro na par kapljicah oljčnega olja segreli strok česna, ga odmaknili, dodali vsebino kozarčka in zalili z 1,5 l vode. Ko je vse skupaj zavrelo, smo pustili še par minut in juha je bila pripravljena. Variacij na temo je nešteto, mi smo ji dodali malo svežih kalčkov in na vrh naribali  ovčji sir. Namesto vode lahko uporabimo dobro kokosovo mleko, dodamo ščepec curryja in že nas bodo vonji odpeljali preko oceana. Odlično se priležeta tudi  sesekljan svež peteršilj ali stebelna zelena. Potresemo na vrh tik preden postrežemo. 

Pakiranje je primerno za popotnike, saj ne  moremo nikoli imeti vseh teh zelenjav na voljo, lahko pa jih odnesemo s seboj v koncentrirani obliki. Iz enega kilograma zelenjave dobimo cca 8 % prahu. Primerno za jadralce, ljudi, ki radi kampirajo v šotorih ali kamperjih.  Za motoriste, ki si tu pa tam privočijo počitek in si sami kaj skuhajo. Prihranek na prostoru in času. 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Suha Zelenjavna Juha 50 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja