Skoči na vsebino

Sladkor Kokosov – Nektar Kokosovih cvetov 100 g

5,38  z vključenim ddv

25 na zalogi

Sladkor Kokosov – Nektar Kokosovih cvetov 100 g

5,38  z vključenim ddv

 

Kokosov sladkor. Čeprav se že dolgo vrsto let potikamo po tropskih krajih, smo imeli pred časom  prvic priloznost videti kako proizvajajo kokosov sladkor. Indonezija, otok Java, je med tistimi podrocji, kjer proizvedejo največ najboljsega ekološkega kokosovega sladkorja. Imamo srečo, da nas je naš partner in prijatelj , ki je velik poznavalec in tudi tisti, ki v Indoneziji skrbi zato, da pride najboljsi kokosov sladkor v Evropo, in tudi do nas / Domačija Butul /. peljal pogledati v samo srce pridelave. Do kmeta. In seveda smo sli pogledati in se prepricati. Do izvora. Do kmetov, ki s trdim delom in posebnimi postopki pridelajo iz nektarja kokosovih cvetov ta sladkor z izredno nizkim glikemicnim indeksom.
Mozakar spleza na palmo, kjer narezan palmin cvet spusca nektar v posodice, pripete pod cvetom, in posodice zamenja s praznimi. Tako dvakrat dnevno. Vsak dan. Tradicionalno. To ze generacije. Bili smo pri kmetu, ki nadaljuje svojo četrto generacijo in se je vescine ucil ze od svojega nonota in očeta. Nektar prinese do velike posode, precedi nektar v to posodo , spodaj zakuri. Nektar zacne vreti. To je bilo tokrat zaupano nam. Lepa izkusnja. Tatjana Butul je zakurila in pridno mesala z leseno kuhalnico. Po dobrih dveh urah smo posodo odmaknili od odprtega ognja, saj se je nektar spremenil v kremasto sladkorno maso. Med ohlajanjem so nam postregli z indonezijsko kavo in odlicnim tempehom, kot sladico se lici, noni in dale – poseben sadez, ki je po okusu podoben liciju.
Med hlajenjem v posodi se je pricela masa kristalizirati. Presejali smo jo in kokosov sladkor je bil nekako pripravljen. Sledila je se obdelava in sicer ga je bilo potrebno v posebnih peceh posusiti in na to je prisel na mize, da so ga spretne pregledovalke pregledale in izlocile se posebej tudi majhne koscke izlocile. Vse skupaj je tudi Tatjana pregledovala. Kvaliteto namrec nadzorujejo posebni supervizorji Tako je bil kokosov sladkor pripravljen. Nekaj utrinkov in fotografij za lazjo predstavo in seveda  pošiljko smo ze dobili v Slovenijo. ? Vse informacije na Manzanu. Odličen karamelni okus, malo kalorij, nizek glikemični indeks, kar pomeni odlično nadomestilo za zdravju škodljivi beli sladkor.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sladkor Kokosov – Nektar Kokosovih cvetov 100 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja