Skoči na vsebino

Cimet PRAVI – Sri Lanka

2,73 5,60  z vključenim ddv

Odkrijte pristno kulinarično doživetje z našim vrhunskim pravim cimetom, ki izvira iz čarobne Šri Lanke. Naš cimet nosi ponosni pečat ekološkega certifikata, ki zagotavlja najvišjo kakovost in trajnostnost. Vsako cimetovo paličico meljemo šele ob vašem naročilu, kar vam zagotavlja svežino in polno aromo, ki jo prinaša pravi cimet. Prepustite se edinstvenemu okusu in vonju, ki ju prinaša naš pravi cimet, ter doživite nepozabno kulinarično izkušnjo, ki vas bo navdušila.

Cimet PRAVI – Sri Lanka

“Pravi cimet” iz Šri Lanke se nanaša na cimet, ki izvira iz skorje Cinnamomum verum, znanega tudi kot Cejlonski cimetovcev. To je prava in bolj cenjena vrsta cimeta, ki ga pridobivajo iz notranje plasti skorje drevesa. Ta vrsta cimeta ima subtilnejši okus in aromo v primerjavi s t. i. “cassia cimetom,” ki je bolj razširjen in ga pridobivajo iz drugih vrst cimetovcev.

Pravi cimet iz Šri Lanke ima nekoliko slajši in bolj kompleksen okus, zato je priljubljen med ljubitelji kulinarike. Poleg tega veliko potrošnikov cenijo tudi njegove subtilne note citrusov in vanilije.

Pridelava pravega cimeta zahteva natančnost in skrbnost, zato so pridelovalci na Šri Lanki, ki sledijo tradicionalnim metodam pridelave, pogosto cenjeni zaradi njihovega prispevka k visoki kakovosti izdelka. Ekološki certifikat dodatno potrjuje, da je cimet pridelan brez uporabe pesticidov ali drugih kemičnih snovi. Kar pa je tudi sicer za cimet znano, saj je naravni insekticid in anti-fungicid.

Pravi cimet iz Šri Lanke je torej sinonim za izjemno kakovost, naravno pridelavo ter bogat in subtilen okus, ki ga ponuja.

Velikost

Paličica 10cm, Paličica 20cm, Sveže mlet cimet 50g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cimet PRAVI – Sri Lanka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja