Skoči na vsebino

Pristni istrski zajtrk _ Butul Istrian breakfast

  • od


Pristni istrski zajtrk, ki preraste v doživetje Z njive na krožnik. Začutiš toplino, pristnost ter svežino proizvodov in prijazno postrežbo. Vonj sveže pečenega kruha z drožmi, med čebelic iz sosednjega panja, jajčka kokoši iz kokošnjaka, kjer te je zjutraj pozdravilo kikirikanje petelina, zelenjava z vrta in @crtbutul njive le kakšen meter od manžanske terase, oljčno olje iz oljk, s katerimi se spogleduješ med zajtrkom, čarobni siri iz Matajurja, od koder ob lepem vremenu seže pogled iz manžanske terase, domači jogurt z doma pripravljenimi kosmiči ali granolo, Tatjanine @tatjana.butul marmelade in vinski želeji, salama in panceta z bližnje kmetije, kot tudi albuminska skuta, ki je, če se nasmehne sreča, še posuta s tartufi nabranimi v okolici. Za povrh še nekakšna tipična istrska ali fritajca z divjimi travami ali kot trenutno aktualna s pomidori, melancani, čebulco in ostalo popečeno zelenjavo pripravljena poslastica alla nono Bepi, okrašena s poširanimi jajčki. ….. Ma kaj bi več naštevali. Kulinarično razkošje polno okusov in tradicije.

Naročite se in pridite poskusit ter doživeti res prave okuse in pravi zajtrk, ki se bo zagotovo razvlekel v istrsko marendo ali še več. Saj veste, da se na @farmstaybutul vedno nekaj dogaja in je vsak dan nova zgodba.
Seveda je mogoče naročiti tudi povsem vegetarijanski ali veganski zajtrk, saj želje radi uresničimo. Rezervacije so obvezne. #traditionisourmission#farmstaybutul#slowfood#gastronomie#farmerlife#cheflife#visitkoper#visitslovenia#sloveniancoast#breakfast#primeniclub#marenda#manzanoaradise#poletinamanzan