Skoči na vsebino

Ekstra Deviško Oljčno Olje – Z Grenko Divjo Limono

13,69  z vključenim ddv

Ekstra deviško oljčno olje Domačije Butul z divjo limono je pravo čudo narave, ki združuje bogat okus ekstra deviškega oljčnega olja z osvežujočim pridihom divje limone. Grenka divja limona, znan tudi kot trilistni limonovec, je drevo, ki vsako leto obilno obrodi in nas navdušuje s svojimi vonji in okusi že od cvetenja dalje.

Na Domačiji Butul smo pripravili poseben macerat, ki je popolna dopolnitev k nežnim in slajšim jedem. Uživajte v svežem in razkošnem okusu našega ekstra deviškega oljčnega olja z divjo limono, ki je plod strasti do narave in kakovosti naše domačije.

10 na zalogi

Ekstra Deviško Oljčno Olje – Z Grenko Divjo Limono

13,69  z vključenim ddv

Divja limona, znan tudi kot trilistni limonovec (Citrus × limon var. medica), je drevo, ki spada v družino rutovk (Rutaceae) in je bližnji sorodnik bolj znane navadne limone. Gre za hibridno rastlino, ki je nastala iz križanja med limono in citronko. Divja limona je znana po svojih grenkih plodovih, ki so manj kisli kot običajni limoni, vendar imajo bolj intenziven okus in aromo.

To drevo je značilno po svojih trilistnih listih, od tod tudi njegovo ime “trilistni limonovec”. Listi divje limone so običajno temno zelene barve in imajo nazobčane robove. Drevo redno obrodi in cveti s prelepimi belimi cvetovi, ki izžarevajo prijeten vonj. Plodovi divje limone so lahko različnih velikosti, oblike in barv, od rumene do temno rumene ali zelene, odvisno od sorte.

Grenka divja limona se pogosto uporablja v kulinariki za pripravo različnih jedi, pa tudi v zdravstvene namene zaradi svojih koristnih lastnosti. Poleg tega je tudi priljubljena sestavina pri izdelavi pijač, kot so likerji in sirupi.

Polnitev 250ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekstra Deviško Oljčno Olje – Z Grenko Divjo Limono”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja