Skoči na vsebino

Ekstra Deviško Oljčno Olje

10,95 41,06  z vključenim ddv

Najboljše ekstra deviško oljčno olje, ki ga ponuja sončna lega na Manžanu pri Kopru, izvira iz idilične Domačije Butul. Ta butična pridelava oljčnega olja združuje izjemno kakovost in izvirnost naravnega okolja. Večinoma je izdelano iz sorte Istrska belica, medtem ko na legi zraven hiše raste kar 8 različnih sort oljk. To olje je ročno obrano in stisnjeno v najkrajšem možnem času, običajno manj kot 4 ure po trgatvi, kar zagotavlja ohranitev svežine, polnosti okusa in aromatičnih not. S svojo strastjo do detajlov in skrbnostjo pri vsakem koraku pridelave Domačija Butul ustvarja izdelek, ki navdušuje z izjemno kakovostjo in edinstvenim okusom, hkrati pa ohranja bogato dediščino te regije.

Ekstra Deviško Oljčno Olje

Najboljše ekstra deviško oljčno olje, ki ga ponuja sončna lega na manžanu ob obali pri Kopru, izvira iz idilične domačije Butul. Ta butična pridelava oljčnega olja združuje izjemno kakovost in izvirnost naravnega okolja. Večinoma je izdelano iz sorte Istrska belica, medtem ko na legi zraven hiše raste kar 8 različnih sort oljk. To olje je ročno obrano in stisnjeno v najkrajšem možnem času, običajno manj kot 4 ure po trgatvi, kar zagotavlja ohranitev svežine, polnosti okusa in aromatičnih not. S svojo strastjo do detajlov in skrbnostjo pri vsakem koraku pridelave domačija Butul ustvarja izdelek, ki navdušuje z izjemno kakovostjo in edinstvenim okusom, hkrati pa ohranja bogato dediščino te regije.

Legendarna je zgodba o prvem oljčnem drevesu, ki naj bi ga bogovi podarili Istranom kot simbol plodnosti in blaginje. Številne generacije so negovale ta dar narave in ga spretno pretvarjale v tekoče zlato, ki obogati vsako jed. Družina Butul se s ponosom vključuje v to tradicijo, skrbno neguje oljčne nasade in vsako leto prinese na mizo novo pridelano olje, ki nosi zgodbo stoletij.

In kratek recept z uporabo njihovega oljčnega olja:

Pesto z Istrskim pridihom:
Sestavine:
– 2 skodelici svežega bazilika
– 1/3 skodelice pinjol
– 2 stroka česna
– 1/2 skodelice naribanega parmezana
– Sok polovice limone
– Sol po okusu
– Poper po okusu
– 1/3 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja Butul

Navodila:
1. V mešalniku ali blenderju združite baziliko, pinjole, česen, parmezan, limonin sok, sol in poper.
2. Med mešanjem počasi dodajajte ekstra deviško oljčno olje Butul, dokler ne dobite gladke paste.
3. Po potrebi prilagodite okus s soljo in poprom.
4. Pesto servirajte kot omako za testenine, namaz za kruh ali kot dodatek k različnim jedem. Uživajte ob bogatem okusu in aromi, ki jo prinaša kakovostno oljčno olje iz domačije Butul.

Količina

0,1l, 0,25l, 0,5l, 0,75l

Lega

Pilj, Hrib

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekstra Deviško Oljčno Olje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja