Polnozrnata pašta z ohrovtom, kalamari in čemažem

Polnozrnata pašta ima specifičen okus, morem priznat. Nekaterim ljudem je všeč, nekaterim ne, nekateri pa lahko samo to.

Zaradi močnejšega okusa polnozrnate pašte, moramo pripraviti krepostno omako. Ohrovt se gotovo ne šali s svojim grenkastim okusom, čemaž pa zareže in doda rahlo pikantno noto. Za ne-čingumaste kalamare, morate upoštevati enostavno pravilo.

Sestavine:

  • Drobno narezana čebula
  • Par svežih kalamarov
  • Polnozrnata pašta
  • Pest čemaža
  • Na centimeterske trakce narezani listi ohrovta
Zavremo + solimo vodo in enkrat sredi postopka priprave omake, lahko vanjo stresemo pašto.

Najprej očistimo kalamare in jih razpremo. Z ostrim nožem zarežemo po driagonalah (rezi naj se križajo). Položimo jih na VROČO ponev (to je trikec) s kapljico oljčnega olja. Kalamari se bodo zvili v klobčiče. To je idealno, za nadaljno dekoracijo.
mg_9465
V hladno olje vržemo drobno nasekljano čebulo, prižgemo ogenj in pustimo, da čebula rahlo porumeni. Če vidite, da se preveč suši, dodajte malo vroče vode.
mg_9467
Kalamare, ki so se zvili v klobčiče, narežemo na centimeter dolge polžke. Ne samo, da bodo super okusni, tudi vizualno bodo privlačni.
mg_9468
Polžke kalamarov dodamo čebuli, v vrelo vodo pa stresemo pašto.
mg_9470
Nato pa na centimeterske trakce zarežemo oprane ohrovtove liste.
mg_9473
Ohrovt dodamo kalamarom in na zmernem ognju dušimo, dokler se ne naredi pašta. Če vidite, da se omaka suši, ji dolivajte vodo od pašte. Ne pozabite je solit in poprat!
mg_9474
Tik preden je pašta pripravljena za jo strest v ponev z omako, ji dodajte še drobno nasekljan čemaž.
mg_9476
Postrezite tako, da ne bo okusno samo za jezik, ampak tudi za oči.
mg_9486
Foto: ČrtB