BrunchForBunch je urbani brat Domačije Butul, ki deluje kot platforma za povezovanja kulinarike, umetnosti in dobrega počutja. Zaradi prepričanja, da si vsak posameznik zasluži tudi nekaj morskega zraka na leto v za dobro počutje, bomo letošnjo spomladansko, poletno in zgodnje-jesensko sezono začinili s ponudbo “Brunch for Bunch na Domačiji Butul”.


Projekt je nastal v ljubljanski rezidenci Domačije Butul novembra 2018 in bo dobršen del spomladanske, poletne in zgodnje jesenske sezone 2019 zasidran v vasici Manžan pri Kopru. Sprostitveno-delavni dnevi na domačiji bodo vključevali kulinarične delavnice napredne sredozemske kuhinje, prenočišča v naravi, savna terapije, razvajanja v masažni kadi, prenočišča z lokalnim in sezonskim zajtrkom, možnost prenočišča v velikih luksuznih šotorih, večerje pripravljene po Slow Food principih, delavnice nabiranja divjih rastlin, obiranje oljk, aktvino pomoč na kmetiji, vodeni turistični ogled podeželskih skritih biserov v naravi in na vasi, lov na tartufe.

PROGRAM

Dan 1

15.00-19.00 Prihod na Domačijo

20.00 4-hodna večerja pripravljena iz lokalnih in sezonskih sestavin iz Domačije Butul

Dan 2

9:00-11:00 Sveža čistilna malica z naravnimi produkti Butul Selection pod krošnjami oljk Domačije Butul z ogledom zeliščnega vrta in enega od sezonskih opravil (delo v čebelnjaku, obiranje oljk, obrezovanje drevja, košnja, urejanje vrta, čiščenje zelišč, obiranje grozdja, stekleničenje, konzerviranje produktov Butul selection)

12:00 Delavnica “Kako, zakaj in kje so nekoč morsko hrano konzervirali ter kako lahko s tem pripomoremo k zmanjšanju količine odpadne hrane?” s praktičnim prikazom konzerviranja ter apliciranja na domačo uporabo ter popoldanska topla malica “Marenda kot na njivi”, ko bomo jedli in pili kot kmetje na istrskih njivah nekoč, z razlago ter moderno interpretacijo malic na njivi.

16:00 Ogled vinske kleti ter degustacija naravnih vin, kjer so uporabljeni naravni postopki vinifikacije ter zorenja vina. Delavnica s slepo degustacijo maceriranih istrskih vin.

19:00 #BrunchForBunchGreNaMorje pet hodni jedilnik “Je, kar Je – Jé, kar Je – Je, kar Jé”, kjer bomo v praksi preizkusili pripravo in postrežbo jedi iz nekonvencionalnih kosov mesa, odvečne zelenjave, tradicionalno konzervirane ter trajnostno pripravljene hrane.

21:00 Prenočišče na Domačiji Butul v sobah, apartmajih, v večposteljnih sobah, luksuznem šotoru ali v šotorih šotorišča na posesti Domačije Butul.

Dan 3

8:00 “Istrski BrunchForBunch za zajtrk” z lokalnimi in sezonskimi produkti na terasi Domačije Butul

9:30 Lov na tartufe ter akcija “en tartuf za kilogram smeti”, kjer bomo ob lovu na tartufe tudi pobirali smeti nevestnih obiskovalcev gozda.

11:00 BrunchForBunch piknik z odprtim ognjem in delavnico priprave jedi za peko na odprtem ognju

13:00+ Sprostitev v masažni kadi, uporaba savne, plavanje v morju na skritih kotičkih slovenske obale, možnost organiziranja nadaljne poti po Sloveniji.

CENA: 1.000€ (REZERVACIJA TUKAJ)
V PAKET JE VKLJUČENO

2 krat nočitev s polpenzionom za 2 osebi,

delavnica napredne sredozemske kuhinje,

Namestitev v dvoposteljni sobi z balkonom,

lokalni in sezonski zajtrk,

4-hodni večerji pripravljeni po Slow Food principih,

Delavnica (nabiranja divjih rastlin, oljk, tartufov),

Spoznavanje z delom na domačiji in aktivna pomoč,

Vodeni turistični ogled podeželja in narave Istre,

Brezplačno: ležalniki, brisače, masažna kad, savna, parkirišče, WIFI,

Doplačilo: pralnica perila, fotokopiranje.

REZERVACIJE

Rezervacije so mogoče na elektronskem naslovu info@butul.net. Lahko pa vse podatke vpišete v spodnji obrazec

V sporočilu prosimo navedite:

  • Ime priimek
  • Mobilna številka
  • Število paketov oziroma oseb
  • Željen datum obiska

Rezervacijo vam potrdimo v najkrajšem možnem času.

REZERVACIJA TUKAJ